Mindent a mézről

Mindent a mézről

Mikor vált a cukor a méz helyettesítőjévé?

2020. február 11. - Márta Egerszegi

A méz sokáig az egyetlen édesség volt az emberiség számára.

Értéke vitathatatlan, természetes boldogság forrás, melyhez nem csak azok a bátor vállalkozó szellemű emberek jutottak hozzá, akik a vadméhek által gyűjtött értékes mézet rabolták ki, hanem azok is, akik a háziasított méheket tartották, majd kereskedtek vele. Fontos, sőt értékes kereskedelmi cikké vált, nem véletlen nevezik még ma is folyékony aranynak. De mit adtak a méhek az emberiségnek?

Nem csak mézet, de a világításhoz szükséges viaszt is biztosítottak számunkra.

 

Ha szívesen olvasnál több érdekességet a mézzel, méhekkel kapcsolatban, akkor csatlakozz a Facebook csoporthoz, így azonnal értesülsz az újabb posztokról.

A 17. században, az iparosodásnak köszönhetően már kevesebb viaszra és mézre volt szükség, hiszen megjelent az olaj és paraffmikor_in, ami sokkal hatékonyabb volt a világításban. Ezt követően a cukor előállítás és finomítás háttérbe szorította a mézhasználatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentamezrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1315470206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása