Mindent a mézről

Mindent a mézről

Az 50. Föld napján Bolygónk hőseit ünnepeltük: a méheket

2020. április 22. - Márta Egerszegi

 

2020.április 22-én a google.com megemlékezett a Föld napjáról, ennek alkalmából egy rendkívül informatív játékkal jelentkezett sokunk örömére. Akik lemaradtak róla, azoknak készítettem egy gyűjtést a legérdekesebb infóvirágokból, íme egy csokorral, szemezgessetek!

Egyszerű, de mégis szemet gyönyörködtető grafikájú erdőn, mezőn repülhettünk végig a dundi méhecskével. Repülésünk során megannyi színes virággal találkozhattunk. Mindegyik virág más-más időben nyílt ki, így egymást követően váltak alkalmassá arra, hogy virágport gyűjtsünk róla.

 

Utunk során varázslatos,halk zene kísért bennünket, méhecske létünk zümmögő hangja végig hallható volt, mind a begyűjtött virágpor adagok, mind pedig a megporzások csilingelő hangjelzéssel adták hírül, sikeres volt a ténykedés. A következő kép a beporzás utáni termékenységet szimbolizálja: az önmagukban álló virágok megsokasodtak.

Némely virágok apró méheket is rejtettek :-). Bizonyos időközönként mérföldkőhöz érkeztünk egy pitypang személyében, ami egy-egy apró érdekes információval jutalmazott bennünket, íme a legérdekesebbek:

 

 

 

 

 

 

Igazán aktuális témához kapcsolódó infókat is kaptunk utazásaink során:

 

 

 

Azért a google-nek sem megy minden, hiába a barátunk, azért sikerült egy téves információt is megosztani velünk:

 

 

Ha megtaláltad az utolsó képen a kakukktojás infót és van kedved, bátran osszad meg kommentben itt a blog alján. 

Ha Te is legalább olyan mézrajongó vagy, mint én, akkor egyenesen imádni fogod azokat érdekességeket, amiket időről időre megosztok Veled a jövőben. Ha kíváncsi vagy ezekre, csak jelezd itt és már küldöm is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentamezrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7715632020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása