Sok információ nem jut el a mézet kedvelő emberekhez, ami még közelebb hozná hozzájuk a folyékony aranyat és megkönnyítené az eligazodást. Honnan származik a méz? Miből készül? Készül-e egyáltalán? Mitől függ a méz színe? Mi számít jó és mi kevésbé jó minőségű méznek? Mit értünk hamisítás alatt? Ezekre és számos egyéb kérdésre fogom megadni a választ blogomban.
Manapság ezerszámra születnek blogok. Elgondolkodtam mi értelmük is van. Vannak, akik gondolataikat, utazásaikat, élményeiket írják meg. Az én célom az, hogy közelebb hozzam az embereket a természet egyik legcsodálatosabb ajándékához, a mézhez.
Miért fogtam blog írásba? Elhivatottságból. Méhészek gyermekeként nemcsak szeretem a szorgalmas méheket, de mindennél jobban szeretném, ha az emberek jobban megismernék milyen csoda eredménye a méz, és sokkal többet tudnának róla, mint általában. A fővárosba költözve döbbentem rá: az emberek teljesen más szemmel néznek mindarra, ami nekem oly természetes. Sokszor beszélgetek ismerősökkel a témában, érdeklődnek, kérdezgetnek és sajnos megannyi tévhit él a fejekben helytelen információk kíséretében.
Célom, hogy minél több információt, érdekességet juttassak el Hozzátok, legyetek akár stresszes mindennapokat élő mézkedvelők, egészséges életmód hívei, elfoglalt üzletasszonyok, vagy éppen anyukák.
Tarts velem, hetente érkezem új, rövid cikkekkel. Ne feledd el követni az oldalt :-)
Legyünk tudatosak,
Mézecske